Duitsland

Duitsland

Duitsland-met-deelstaten
Duitsland is de grootste zakenpartner van Nederland, ook op het gebied van treinen en logistiek vervoer.
De goederentak van NS is zelfs in zijn geheel overgenomen door DB, Deutsche Bahn.
Maar ook andere Duitse vervoerders zijn actief in Nederland, zoals Bentheimer Eisenbahn, Locon, RheinCargo, enz.
Ook is de spanning op het Duitse spoor anders dan in Nederlandse spoor.
Net als andere landen op deze site wordt een onderverdeling gemaakt in Diesellocs, Electrische locs, rangeerlocs, reizigertreinstellen, stations en bijzondere spoorconstructies.
Waar nodig zal ook een onderverdeling komen naar deelstaat, zoals bij stations het geval zal zijn. Hiernaast is een kaart met onderverdeling in deelstaten.

Hier volgen de foto's, daar waar gebruikt wordt gemaakt van foto's van anderen wordt dit expliciet vermeld. Tevens volgen van beneden naar boven diverse nieuwsfeitjes over het Duitse spoor op deze pagina. (vanaf 27-01-2020).

Duitsland verdeeld in deelstaten


27-01-2020
DB Cargo bestelt vijftig hybride rangeerlocs bij Toshiba
Gepubliceerd in SpoorPro nieuwsbrief op 24-01-2020 om 09:00
Goederenvervoerder DB Cargo gaat eenenzestig van zijn huidige diesel-aangedreven rangeerlocs vervangen door een hybride variant met Lithium-Ion batterijen. De nieuwe locomotieven werden door Toshiba ontwikkeld in samenwerking met DB. Inmiddels zijn de eerste vijftig exemplaren besteld.  
De bestelling volgt op een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek door Toshiba en DB. Het is de bedoeling dat de eerste locomotieven vanaf begin 2021 worden geassembleerd in de onderhoudswerkplaats van DB Cargo in het Duitse Rostock. Naast de vijftig locomotieven die DB Cargo gaat aanschaffen, wil het bedrijf er nog eens vijftig gaan leasen.