Duitsland‎ > ‎spoorvervoerders‎ > ‎

RBH Logistics

RBH Logistics

RBH Logistics GmbH
rechtsvorm: Ltd. 
oprichting: Oprichting van de Royal Zechenbahn: 1913  Tot oprichting van de onafhankelijke GmbH: 1993
Hoofdkwartier: Gladbeck , Duitsland 
werknemers:  572 (2015)
omzet: 153 miljoen EUR (31 december 2011)

De RBH Logistics is een dochteronderneming van DB Cargo AG Duitsland en de opvolger van de fabriek, kolenmijnen en de haven spoorwegen in de ruimte van Bergwerksdirektion Recklinghausen.  De diverse fusies en -aufteilungen leidde sinds 1913 een bewogen geschiedenis.  De vandaag de dag gebruikt als onderdeel van de bedrijfsnaam afkorting RBH was enkele jaren voor RAG -Bahn- en havenactiviteiten en werd vastgehouden in de verkoop van deze op de Railion Duitsland in 2005.  Na voormalige indicatie van de nieuwe eigenaar, de letters R, B en H zijn nu beschikbaar voor de kerncompetenties van het bedrijf: het vervoer per spoor (spoor), de binnenvaart (barge) en de havens (haven).

Spoorvervoer
In 2004, wordt de gehele spoor en havenbedrijfsleven als gevolg van herstructureringen binnen de RAG Group GmbH omgezet en samengevoegd in BuH.  De nieuwe naam is nu RAG Bahn und Hafen GmbH (RBH). Het vervoer wordt ook in binnenvaartsschepen aangeboden door de nieuwe onderneming.
Een jaar later volgt de verkoop van RBH naar de Railion Duitsland (nu DB Cargo ) en daarmee is de conversie onafhankelijk van de RAG Group logistiek bedrijf.  Het draagt sinds December 2006 de naam RBH Logistics GmbH.

Voertuigen

Lok 006 ( Henschel E 1200 ) van ZUH in 1988
Ellok RBH 121 in de huidige kleurstelling
RBH 263 (DB Class 151)
 
Voor een lange tijd overheerst de vloot stoomlocomotieven van de verschillende soorten industrie, werden een aantal voormalige staatsbedrijf locomotieven ingezet na hun pensioen nog voor een paar jaar op de spoorlijnen naar de mijnen, hierbij zijn bijvoorbeeld nog steeds bewaard de 80.039. In de jaren 1950, begon het gebruik van diesellocomotieven, ook heerste lange tijd een grote soorten - en herstellings diversiteit, te wijten aan de verscheidenheid van de individuele mijnbedrijven.
Een vereniging begon met de oprichting van Ruhrkohle AG en de consolidatie van alle tracks in een joint venture.  Sindsdien, zijn in het bijzonder locomotieven van het type Krauss-Maffei M 700 C en verschillende vormen van MaK (DE501 , DE502 en G1204BB) gekocht, een deel van de eerder overgedragen Henschel DHG 500 C en andere Rangeerloktypen zijn nog steeds in gebruik.
Speciaal voor de RAG locomotieftype was in 1970, Henschel E 1200 ontwikkeld, meer elektrische locomotieven zijn bijvoorbeeld de typen EA 500 ??en EA 1000 , die waren verkregen uit de Hibernia AG.
Begin 1997 was de aankoop van meer krachtige diesel locomotieven van het type begon MaK G 1206 , de "Ruhr-Sprinter" welke voornamelijk op DB lijnen worden gebruikt.  Naast de elf eigen locomotieven van dit type werden er later nog meer gehuurd.  Daarnaast zijn er ook vier MaK G 2000 BB in gebruik gekomen.
Ook werden voor het verkeer op DB lijnen verschillende types moderne elektrische locomotief zoals Bombardier TRAXX en Siemens ES64U2 gehuurd, sinds de overname door DB van de vloot zijn meer locomotieven van de serie 143 te zien die door de DB werden verkocht zijn aan de dochteronderneming. Sinds 2012 worden door RBH ook locomotieven van de DB van de serie 140 en 151 ingezet. De meerderheid van de voertuigen is geschilderd in de huidige zilver-blauwe kleur.
Voor web service doeleinden bestaan verscheidene tweewegspanningsvoertuigen, een rottenkraftwagens en een motorwagen.

Comments