Engeland

Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en ook wel Groot Brittanië.
Normaalgesproken begin ik met een kaartje van spoorlijnen, maar die heb ik nog even niet voorhanden en zet ik er tzt wel op.
De onderverdeling zal zijn als de andere landen. Voorlopig is er nog niet zoveel, ik heb alleen foto's van Londen en dan nog niet eens alle stations.
Tegen die tijd zullen passagierstreinen onder een pagina vallen, maar dan weer onderverdeeld in sub pagina's, voorlopig hoeft dat nog niet.
Er zijn verschillende vervoerbedrijven werkzaam in het vervoer per spoor (goederen en passagiers) zoals: Virgin, Grand Central, Great Northern en de traditionele Brittish Rail.
De pagina's vindt u hieronder.
Hieronder gaan we verder met nieuwsfeiten belangrijk voor het Britse Spoorbedrijf, gerangschikt van beneden naar boven.

23 januari 2020
Ontsporing
Damaged-track-Barking-London
De Britse infrastructuurbeheerder Network Rail verklaarde later dat net na zes uur in de ochtend van donderdag 23 januari een goederentrein was ontspoord tussen de stations Leyton Midland Road en Walthamstow Queens Road op de lijn Barking naar Gospel Oak, een zeer drukke spoorlijn in het noorden van Londen.
Network Rail meldde dat de ontsporing een schade had veroorzaakt over een lengte van vier kilometer en een groot aantal dwarsliggers volledig in tweeën had gedeeld. Volgens het spoorbedrijf zijn daarbij tien bruggen – waarvan eerst werd gedacht dat het er acht waren – beschadigd, samen met seinen en andere operationele baanapparatuur.

Herstelwerkzaamheden
Ellie Burrows, regiodirecteur van Network Rail: “Onze technici werken de klok rond om de lijn zo snel mogelijk open te krijgen. Ik wil onze buren ook bedanken voor hun geduld terwijl we dit belangrijke werk verrichten en we zullen ernaar streven om de overlast tot een minimum te beperken.”
Network Rail wil in afwachting van het lopend onderzoek geen commentaar gegeven op de oorzaken van het incident zelf. Na beoordeling van de schade blijkt dat naast de reparatie van de tien bruggen 39 stukken rail moeten worden vervangen op iedere 216 meter, 5.300 betonnen dwarsliggers en 900 houten dwarsligger. Verder moet 10.000 ton ballast op zijn plek worden gelegd.

Cruciale lijn
De lijn Barking – Gospel Oak is in de afgelopen vijf jaar geüpgraded als een cruciale lijn voor gemengd vervoer en biedt verbindingen met de belangrijkste routes vanuit de hoofdstad. De intensief gebruikte passagierslijn bedient gebieden rond East End in Londen, Olympic Park en Stratford, met meerdere knooppunten naar andere delen van het Londense transportsysteem.
Naast die frequente passagiersdiensten op London Overground, zijn er vier goederenpaden per uur, met DB Cargo, GB Railfreight en Freightliner onder de vaste gebruikers. Verkeer richting de Nieuwe Zijderoute via de Kanaaltunnel maakt ook gebruik van de route. Voor treinpassagiers worden vervangende bussen ingezet, maar daarmee zijn de goederenvervoerders niet geholpen.


Subpagina''s (2): Class 66 reizigertreinstellen
Comments