Frankrijk‎ > ‎spoorvervoerders‎ > ‎

VFLI

VFLI

is een dochteronderneming van de Franse SNCF (via Transport et Logistique Partenaires S.A.S.) Ze is opgericht in 1998. Het hoofdkwartier is gevestigd in Parijs. Voorheen heette de onderneming SNCF Geodis De Voies FERREES Locales et Industrielles (VFLI) is een Franse goederenvervoer per spoor bedrijf, een dochteronderneming van de SNCF in de SNCF Geodis Logistics Group.
Het bedrijf werd opgericht in 1998 als een low cost onderneming voor de korte lijn en industriële spoorwegmaatschappij.
De dochteronderneming Fertis bediende bouwtreinen op de LGV Est tot 2007. Vanaf 2007, SNCF ontwikkeld VFLI tot een volwaardige goederenspoorlijn.

Geschiedenis

VFLI werd opgericht in 1998 als een dochteronderneming van de holding SNCF Participations om te opereren met lage operationele kosten, in eerste instantie nam het bedrijf de activiteiten over van twee industriële spoorwegsystemen: Voies FERREES des Landes (VFL) en Mijnen Dominiales de Potasse d'Alsace.
In 2000 begon het bedrijf een joint venture met Compagnie des chemins de fer départementaux (CFD) genoemd Voies FERREES du Morvan op de 87 km Avallon-Autun spoorlijn werken,  en in 2001 nam operaties op de Houllières du Bassin de Lorraine (HBL) via een dochteronderneming 'VFLI Cargo.
Tot 2007 werd het bedrijf betrokken bij de bouw van de LGV Est via de dochteronderneming Fertis.
In 2007, VFLI kreeg de certificering treinen rijden op de volle omvang van het Franse nationale spoorwegnet eigendom van van Réseau Ferré de France.
In 2008 werd het bedrijf toestemming gegeven voor diensten van ongeveer veertig industrieterreinen, met klanten zoals Rhodia, Arkema, Arcelor, Renault en Coke de Carling, Ciments français, Lafarge, Elf, Port Edouard Herriot (Lyon), ALZ, Smurfit SCF in Facture en PSA (in Trnava, Slowakije), overige contracten zijn het vervoer van de verbranding afval van Protires afvalverwerkingsinstallatie in Straatsburg, het uitbestede werk van de SNCF en vervoer van havens.

Huidige activiteiten

Met ingang van 2012 zijn de operaties van VFLI in vier hoofdgebieden: main goederenvervoer per spoor in Frankrijk; goederenvervoer per spoor in een industriële omgeving; spoortrein infrastructuur goederenvervoer; en short haul operaties, waaronder de havenspoorwegen.
Het goederenvervoer per spoor op de hoofdlijn waren in 2011 goed voor bijna tweederde van de omzet van VFLI, wat neerkomt op een omzet van 67.700.000 euro, tegenover 5,4 miljoen euro in 2007.
Comments