Italië‎ > ‎reizigertreinstellen‎ > ‎

ARST ADe

Railcar ARST ADe
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

ade-motorwagen-technische-gegevens
Treinstel ADe een gezin treinstellen te peilen en dieselmotor gebouwd voor gebruik op het Sardijnse secundaire netwerk in de jaren vijftig, nu gebruikt door ARST.
De naam van deze lichtgewicht rollend materieel is de afkorting van Electric Railcar Diesel, als het gaat om de wijze waarop de voortstuwing wordt verzekerd door elektrische trucks aangedreven door de huidige geproduceerde generatoren aangedreven door een verbrandingsmotor.
Deze voertuigen vormen nog steeds een groot deel van de vloot worden gebruikt voor het vervoer per spoor ARST hele Sardinië .
inhoud 
1 Geschiedenis
2 Techniek 
2.1 Series 300 
3 De treinstellen ADM
4 gesleept

Geschiedenis
De inauguratie van ADe FCS op het station van Cagliari Viale Bonaria in 1958
In de Tweede Wereldoorlog , in het kader van het opstellen van het plan voor de modernisering van de zijlijnen van het eiland, bleek de noodzaak om vaart te zetten achter de aansluitingen door op te treden niet alleen op spoorweginfrastructuur, maar ook op het rollend materieel.  Tot die tijd, met uitzondering van de lijnen van het compartiment van Macomer van Complementaire Spoorwegen van Sardinië en de lijnen van de Ferrovie Meridionali Sarde , op smalspoor lijnen werd alleen gebruikt stoom tractie, dat is terug te vinden op de reistijden.  Daarom werd besloten de overgang naar de thermische tractie, en als voor het licht materiaal is ontworpen om een familie van treinstellen die bestemd waren voor de drie dealers van smalspoor Sardijnse netwerk (FCS, FMS en Railway Tracks Sarde ).  De FCS en FMS verkregen van de diesel-elektrische aandrijving versie van deze rijtuigen, terwijl de SFS is begiftigd neven ADM diesel-mechanische aandrijving.

De productie en de levering van 20 ADe de serie "20" of "eerste reeks" (genummerd 01-20) en hun gesleept (10), bestemd voor de FCS lijnen in het midden en zuiden van het eiland begon in 1957, een jaar later kwamen de eerste eenheden in dienst. 12 ADe waren bestemd voor Cagliari compartiment, terwijl de overige 8 met die van Macomer. In 1958 begon men met de productie van 6 ADe nummer 300 (nummering 301-306) en 4 gesleept die bestemd zijn voor FMS, die zal beginnen te circuleren in het netwerk sulcitana ingang van 14 augustus 1960. Beide ADe en ADM oorspronkelijk werden gekenmerkt door een kleurstelling met basiskleuren bruin en taupe, de initialen op de zijkanten van de samenstelling dealer gemaakt met metalen letters.

In combinatie met de verbetering van de spoorweginfrastructuur, de goedkeuring van de nieuwe thermische aandrijving materiaal geproduceerd belangrijke resultaten op het gebied van reistijden, die positief werkten op het aantal gebruikers van de lijnen weerklonk: 1957 om vanaf 1963 het aantal passagiers in het compartiment Cagliari van FCS ging van 133.012 naar 1.228.452 reizigers, terwijl in de lijnen die behoren tot Macomer (die al hadden bepalingen 6 thermische treinstellen oM en Fiat uit de jaren dertig), ging van 176.628 naar 697.418 gebruikers.

 ADe in ARST kleurstelling: deze kleurstelling werd ingevoerd door de FDS in de eerste jaren van hun beheer
In 1974 waren de FMS lijnen gesloten, en een jaar later werd de serie 300 van ADe geëxploiteerd door FCS. In de loop der jaren de motoren van ADe FCS serie werden vervangen, waardoor het totale vermogen van elk individu motorwagen van 220 kW tot de huidige 234. In 1989 bepaalde de overheid dat FCS en SFS fuseerden in Sardijnse Spoorwegen. Onder deze regering registreert de verandering van kleurstelling rond de lichtgewicht materiaal, nu aangeduid met een grijze kleur met gele en zwarte groene strepen (de laatste in een aantal wagons met tinten neigt naar donker blauw of paars). In de loop der jaren ook de ADe hebben vernieuwing van het interieur doorgegeven. Vanaf het midden van de jaren negentig van deze rijtuigen u al lid geworden van de treinstellen ADe nummer 90 , ondanks wat ADe worden nog steeds veel gebruikt door ARST (vanaf 2010 manager van het smalspoor lijnen Sardines) en voor het openbaar vervoer, zowel voor het toerisme van de groene trein. In november 2010 zijn in bedrijf 16 van 20 ADe exemplaren FCS en 2 van de 6 300 serie.

Techniek

Deze rijtuigen werden gebouwd door Fiat Ferroviaria en Officine Meccaniche Stanga ten aanzien van contanten en mechanische onderdelen, met een bijdrage van Italiaanse Tecnomasio Brown Boveri voor elektrische apparatuur.
Ontworpen met een patroon van asindeling Bo-Bo, werden deze treinstellen oorspronkelijk uitgerust met 2 Fiat 203S zes-cilinder motoren van 10.676 cc , turbo en een vermogen van 110 kW. Deze motoren daarvan afgeleide vrachtwagens Fiat 682, reeds gebruikt bij de ALn 668 1400 serie van FS, evenzo ADe FCS gegarandeerd een totaal vermogen van 220 kW per railcar. Ten tweede worden deze motoren zijn vervangen door de Fiat 203H61, ditmaal aspiraten, van 117 kW, dat de kracht wagons gebracht om actuele 234 kW. Uitlaten zijn geïnstalleerd in een centrale positie op het dak.
De transmissie is elektrisch met generatoren met een dieselmotor die de kracht produceren, overgebracht naar de elektromotoren op de wagens gemonteerd. De gehomologeerd maximumsnelheid 75 km / h.

 van motorwagen interne
esthetisch gekenmerkt voor de voorste hangende, ADE zijn bidirectionele Propelled, uitgerust met commando's in beide einden. Zoals andere middelen smalspoortreinen sardines hebben één centrale bumper, die het mogelijk maakt deze voertuigen om de kortste boogstralen reizen wanneer meer eenheden gekoppeld zijn.  Hierbij ADE zijn voorzien van koppelingssystemen aan weerskanten, met de meeste aansluitingen verborgen door een systeem met deuren aan de snuit en de koppelconnector direct onder de achterruit.  Met meerdere commando composities van twee of drie eenheden beheersbaar zijn (met inbegrip van gesleept). Er is echter geen intercom aanwezig dat de overgang van het ene apparaat naar het andere mogelijk te maken met de trein in beweging.

De aanwezige verlichting bestaat uit 2 wit licht lampen voor de kop (het meest bovenste), welke het aanbrengen van geschikte schijven voor het kleuren van de heldere rode kleur als die kant de achterkant van de trein is.

 Het interieur beschikt over 55 zitplaatsen, waaronder 15 eerste klasse en 40 tweede klasse op met kunstleer gestoffeerde banken denken aan die gemonteerd oorspronkelijk op ALn668. De huidige is een soort van Klein, tijdens een vernieuwing van het interieur is geïnstalleerd. De deuren zijn pneumatisch en een strakke hoek met de eerste klasse.

Series 300

ADe 302, tot 1974 gebruikt door de FMS. In vergelijking met de bepaling FCS 300-serie is herkenbaar aan de dubbele voorzijde connector van het apparaat.
Geproduceerd voor FMS, de serie 300, bestaande uit 6 eenheden, esthetisch onderscheidt van ADe FCS voor een dubbele elektrische aansluiting in de voorkant van de koppeling in plaats van één, ook tijdens het monteren dezelfde motoren aan de eenheden van de voormalige spoorwegen Aanvullende geleverd kan bogen op topsnelheden boven de 20 series als gevolg van een langere overbrengingsverhouding (1: 1 tegen 5.15: 6.27 voor de levering FCS), die het mogelijk maakt FMS wagons tot 95 km / h te bereiken. Mechanisch machines verschillen voor een bepaald rubber voorbeeld binnenzijde van de velg. Twee van de rijtuigen nog tewerkgesteld in de Territoriale trein naar huis te Macomer ARST, hebben anderen de lange baan geschoven of gesloopt of als pluktrein voor de onderdelen.

Treinstel Adm ik de versie diesel-mechanische aandrijving van ADe vormen. Geproduceerd door Fiat en Officine Meccaniche Stanga voor SFS 11 exemplaren (genummerd 51-61), deze treinstellen in gebruik genomen in 1958 in het smalspoor lijnen Sassari.

In vergelijking met diesel-elektrische uitvoeringen, de Adm (wat staat voor Zelfrijdende mechanische Diesel) hebben meer vermogen (370 kW, hogere waarde zelfs bij ADe 90 serie, de meest recente treinstellen geleverd all'ARST), maar van een mindere topsnelheid, vast in afwachting van goedkeuring bij 72 km / h. Vanuit esthetisch oogpunt, het grote verschil met ADe, waarmee ze de kleuren delen, is de aanwezigheid van enige planten op het dak drain. Exclusief ADM51, wordt de hele toeleveringsketen nog steeds gebruikt voor passagierstreinen van de lijnen rond het spoor Sassari ARST.

Gesleept

Zowel de 2 series van ADe dat ADM waren uitgerust met een reeks van gesleept eenrichtingsverkeer semi-piloot, respectievelijk geïdentificeerd door de RPE en RPM markeringen.  Naast het ontbreken van de lozingen en van elke plant op het dak, het getrokken verschillen esthetisch van gemotoriseerde eenheden op de aanwezigheid van een bagageruimte, met de opening demper, verkregen door vermindering van de ruimte van de eerste klasse compartiment en te profiteren van de afwezigheid van de cabine rijden op die kant van het rollend materieel.
In totaal werden gebouwd trailers 22, 10 voor de RPE dan FCS (genummerd 101-110, waarvan 4 nog werkende), 4 voor de 300 serie oorspronkelijk van FMS (genummerd 351-354, alle toegewezen vandaag) en 8 RPM voor spoorwegen Sarde (genummerd 151-158, alle operaties behalve RPm158). De aanwezigheid van de passende connector en de koplampen enerzijds maakt alleen het inbrengen van de getrokken in een samenstel in één richting.
Over de jaren zijn deze wagens hebben hun gebruik gepaard gaan, vaak de voorkeur om preparaten te gebruiken in vergelijking met de combinatie van twee wagons railcar-gesleept. Toch is het helemaal niet ongewoon om RPE en RPM op de kop of staart konvooien ARST bestaat uit lichtgewicht materiaal te vinden.

Foto's

arst-ade-01-birori_linea-nuoro-macomer_19-07-2012-foto-stefano-roberto-trionfini
arst-ade_interieur
1503 2442 009-4_20160821_dieseltrein op Sardinië
20160821_Met de trein op Sardinië
ARST ADe 01 te Birori linea Nuoro-Macomer op 19-07-2012. foto Stefano&Roberto Trionfini.
Interieur van de ARST ADe. Foto Wikipedia
1503 2442 009-4_20160821_dieseltrein op Sardinië. Foto L.P. Molenaar en T.S. Gerasimova.
20160821; Met de trein op Sardinië. Foto L.P. Molenaar en T.S. Gerasimova.

https://picasaweb.google.com/116098171927373794395/6597250318477475265#6597250315866030082
https://picasaweb.google.com/116098171927373794395/6597250318477475265#6597635631641271906
https://picasaweb.google.com/116098171927373794395/6597250318477475265#6597635630077423170


Een ADe zonder de klassieke kastjes op het dak. Foto's L.P. Molenaar en T.S. Gerasimova, 27 augustus 2018. Met kijkje in de machinistencabine.


Comments