Portugal‎ > ‎reizigertreinstellen‎ > ‎

CP 2300-serie

CP Series 2300

CP-2300-serie-technische-gegevens
De 2300-serie verwijst naar een soort van auto-elektrische tractie, die worden gebruikt door de exploitant Comboios de Portugal in de stedelijke diensten van Lissabon, in Portugal.
Inhoud
1 Geschiedenis
2 Kenmerken
3 Foto's

1. Geschiedenis
In 1991 werd opdrachtgegeven aan het bedrijf Duitse Siemens voor het leveren van 42 treinstellen voor de Sintra Line; Dit contract, ter waarde van 440 miljoen DMark, op voorwaarde dat de eenheden in dienst komen in de komende vijf jaar, de eerste werd afgeleverd in medio 1992. De bouw van de koetsen en draaistellen dienen aan het bedrijf te leveren metal Fabricações Reunidas van bedrijven, terwijl de elektrische apparatuur, waarvan 33% zou worden gebouwd op het nationale grondgebied, zou worden geleverd door Siemens; de motor moet motor-trailer-trailer-motor, trekkers samenstelling wordt uitgerust met AC motoren hebben.
Gebouwd door het consortium Sorefame - Siemens, de eerste eenheden werden in dienst genomen in het begin van 1993, terwijl de motor vervangen dient te worden 2000/2050/2080 Series in de Sintra Line; dit proces werd ingebracht in het kader van een programma om de infrastructuur en het rollend materieel van de exploitant te moderniseren Caminhos de Ferro Portugueses (hierna Comboios de Portugal vanaf 2009), die voornamelijk is geconcentreerd in stedelijke diensten in Lissabon en Porto. In 1994, ze waren ook te wachten om te worden gebouwd sommige eenheden van deze serie, op het terrein van het bedrijf Reunidas Fabricações Metal Companies.

2. Kenmerken
Ze hebben een koets bijna volledig gebouwd in roestvrij staal, met de ramen van de motor units in glasvezel; de gebruikte materialen in de voering zijn volgens internationale brand eisen. De motoren zijn driefasig, met een tandwieloverbrenging en snelheidsregeling geregeld door een microprocessor. Het interieur is heel ruim, functioneel en helder, met toegangsdeuren gemaakt door grote, met 1.300 mm lengte; de deuren hebben een systeem dat het in beweging zetten van de motorvoertuigen voorkomt, wanneer ze open zijn.
Omdat ze zijn gebouwd voor de dienst natuur stedelijke, hebben ze geen toiletten, en de plaatsen zijn allemaal enkele klasse. Communicatie tussen bestuurder en passagiers is door een visuele- en geluidsinstallatie.

3. Foto's


CP 2405 op Estaçao Do Rossio_Lissabon_27-09-2015
CP 2405 op Estaçao Do Rossio Lissabon op 27-09-2015

Comments