Portugal‎ > ‎reizigertreinstellen‎ > ‎

CP 3500-serie

Series 3500 CP
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.
 

https://picasaweb.google.com/116098171927373794395/6789483502633091873#6789483731666541154
Automotive Series 3500, om een stedelijke dienst op te zetten in Comboios Portugal, naast Xabregas.
De Series 3500 (3501-3519) + (3519-3530 en 3569-3580) is afgeleid van een zelfde soort van zelfrijdende treinen zoals gebruikt door operators Fertagus en Trein Portugal in een buitenwijk van de Metropolitan Area van Lissabon, in Portugal.

Inhoud
1 Geschiedenis
2 Kenmerken
2.1 Capaciteit, toegang en openbare informatie
3 Foto's

1. Geschiedenis
In 1998 heeft de exploitant Portugese Spoorwegen (CP) opdracht gegeven aan het bedrijf GEC Alsthom en Construcciones y Ferrocarriles Assistant om dertig wagons met twee verdiepingen te leveren, om aan de vraag naar stedelijke diensten tegemoet te komen in de Lissabon Metropolitan Area. Het bedrijf leverde 18 eenheden aan Fertagus, voor gebruik op de Noord-Zuid-Rail-as, en om met 12 eenheden, te vervoeren binnen de Azambuja lijn.
In de eerste levering, voor Fertagus, heeft de levering van de eerste wagon in oktober 1998 plaatsgevonden en de laatste is in dienst gekomen in mei 1999; daarna zouden twaalf eenheden tussen mei en november van hetzelfde jaar worrden geleverd. De laatste groep is in dienst getreden in 1999. Dit waren de eerste treinen met twee verdiepingen van treinstellen welek worden gebruikt in Portugal.
Sinds november 2013, met herstructurering van het rollend materieel van de CP, doen deze voertuigen dienst op de lijn Sintra - Rossio, Ze rijden ook op lijnen tussen Lissabon en Coina/Setúbal, voor Fertagus.

2. Kenmerken
    
Kleurstellingen: Fertagus (blauw), USGL pre-2011 (groen), USGL (rood)
2.1 Capaciteit, toegang en openbare informatie
Door zijn twee verdiepingen, kunnen deze treinstellen ongeveer 40% meer passagiers dan hun traditionele tegenhangers vervoeren, met een capaciteit van 476 passagiers. In elk motorvoertuig, in de uiteinden van de motorwagen, encontra was ook een plek gereserveerd voor rolstoelgebruikers. In termen van zetels, dezelfde filosofie die werkzaam is in de motorwagen, het materiaal als gebruikt op de Sintra lijn, met afzonderlijke stoelen, gerangschikt in twee cross paren. Elke bank heeft een zitting en licht gewatteerde rug, met aan de zijde van het gangpad een armleuning en een grote ondersteuning voor passagiers die staande reizen, tussen de achterbank afgestemd en de wand; de zittingen en rugleuningen zijn ontworpen om gemakkelijk afzonderlijk te worden gedemonteerd in de werkplaatsen.
De interieurs zijn ontworpen met het oog op behalen van maximaal comfort voor de passagiers, met behoud van hun bewegingsvrijheid. Elk voertuig heeft een airco-systeem, redundant tot 50%, met koelende functies, ventilatie, verwarming en lucht afzonderlijk verdeeld, over elk venster. De voeding van de luchtbehandelingsapparatuur en ook overvloedig, teneinde zijn werking in geval van storing te handhaven.
Elk voertuig heeft vier deuren, die in de motorwagen hebben een breedte van 1.300 mm en in de trailers, 1800 mm. In verband met nieuwe wielen, de atria zijn tot 1010 mm hoog, de voertuigen zijn met uitschuiftredes om de kloof te overbruggen tussen de randen van de hal en het perron. De deuren zijn van het type zwenk-schuifdeur, met een elektrische vergrendeling, en een apparaat om klemraken te voorkomen.
Voor informatie aan de passagiers, wordt elke eenheid uitgerust met achttien routeborden, één aan elk uiteinde van de locomotief, en zestien aan de zijkant bij de deuren. Binnen, zijn er verschillende informatie-panelen, een in de hal en twee per vloer met een doelgroep indicatie, en kan ook de geplande verbindingen informeren bij de volgende halte, de buitentemperatuur en de lokale tijd. Naast de visuele indicatoren, hebben de treinstellen ook een omroepinstallatie, aangestuurd vanuit de stuurcabine's, waar een microfoon, en een cd-speler, die plaats biedt aan tien schijven zal zijn; kan ook vooraf opgenomen berichten, worden verzonden, automatisch of door de bestuurder. Indien nodig kan de commandopost rechtstreeks praten met passagiers via de radio in de plafonds. Het volume van de luidspreker is automatisch ingesteld volgens het onderhavige geluidsniveau.
2.2 Andere kenmerken
De elektrische tractie met een spanning van 25 kV en 50 Hz, kan een topsnelheid van 140 km/h bereiken; heeft een trekkracht van 306 kN, en een vermogen van 3.475 kW. Het type transmissie dat gebruikt wordt is een asynchrone elektromotor.

Comments