Rusland

Voorlopig alleen wat plaatjes en artikelen over de Russische spoorwegen uit de tijdschriften 'Rail Magazine' en 'Op de Rails'. Gewoon om een beetje bij te blijven.

Op de Rails 2016-01
Moskou, Rusland
Transmashholding heeft de opdracht gekregen voor de bouw van 35 zesdelige elektrische treinstellen voor de reizigersdienst over de ringlijn van Moskou. Hierover vindt tot dusverre alleen goederenvervoer plaats. De 54 kilometer lange verbinding wordt in september 2016 voor reizigersvervoer geopend. Er komen dertig stations; vijftien bieden overstap op de metro en negen op regionale spoordiensten. De nieuwe treinstellen hebben een maximum snelheid van 130 km/h en worden al tussen februari en juli geleverd. Er zijn 30 treinstellen nodig voor de dagelijkse dienst.

Op de Rails 2015-09
Rusland
Op 19 augustus is in de fabriek van Pervaya Lokomotivnaya Kompagniya in Saratov Oblast de eerste Traxx F120MS voorgesteld. De machine is in de kleuren van de Russische Spoorwegmaatschappij RZD, hoewel er nog geen orders zijn geplaatst. De tweedelige locomotief is geschikt voor 25 kV en 3000 volt en heeft een vermogen van 8800 kW; de maximum snelheid bedraagt 120 km/h. Additioneel kan een dieselmotor met een vermogen van 500 kW worden ingebouwd voor last-mile-diensten. De F120MS is bedoeld voor goederentreinen met een gewicht tot 9000 ton. Pervaya Lokomotivnaya Kompaniya is in 2012 opgericht en is een joint-venture van Bombardier en  Russische investeerders, nadat eerder Alstom en Siemens dergelijke constructies waren aangegaan.

Op de Rails 2015-07
Rusland
In Rusland is op 1 juni de eerste Talgo feestelijk in gebruik genomen. De Russische spoorwegmaatschappij RZD bestelde in 2011 zeven twintigdelige eenheden, waarvan het de bedoeling was er vier in te zetten tussen Moskou en de hoofdstad van de Oekraïne, Kiev. Door de gespannen verhoudingen tussen beide landen is daarvan afgezien; de nieuwe treinen rijden nu tussen Moskou en Nizhny Novgorod. Ze hebben voor de 440 kilometer lange rit drieënhalf uur nodig. Door de komst van de Talgo's konden Velario-hogesnelheidstreinen worden vrijgemaakt voor de verbinding Moskou - Sint Petersburg. De andere drie Talgo's zijn bestemd voor het verkeer tussen Moskou en Berlijn via Minsk en Warschau.


Comments